Tjek dronereglerne, før du flyver!

I Danmark er det er blevet populært at flyve med drone i fritiden. Der er dog en række love og sikkerhedshensyn, som du skal overholde, når du flyver med droner i Danmark.

Inden du starter dronen op for første gang, skal du derfor læse op på, hvilke regler, der findes på området.

Her på siden giver vi dig en indflyvning til den mest centrale lovgivning. For at give dig bedste forudsætninger for sikker droneflyvning. Du finder også links til mere dybdegående gennemgang af lovgivningen for de forskellige dronetyper.

Kræver det et certifikat, før jeg må flyve?

Svaret afhænger helt af din drones vægtklasse. Hvis din drone vejer under 250 g, kræver det ikke certifikat. Vejer din drone mere end 250 g, skal du dog certificeres. 

Læs mere om dronecertifikater

Hvordan ved jeg, om jeg må flyve i et bestemt luftrum?

Når du skal ud og flyve, er det vigtigt, at du tjekker dit droneluftum. På den måde sikrer du dig, at du ikke risikerer at bryde de afstandskrav, der er til visse områder og institutioner.

Find dit specifikke droneluftrum

 

Hvor langt væk må jeg flyve min drone?

Der er ikke som sådan afstandskrav for, hvor langt væk dronen må flyve fra dronepiloten. Men der er krav om, at du altid skal kunne se din drone, mens du flyver den.

Læs drone-bekendtgørelsen

Gælder der de samme regler for alle typer af droneflyvninger?

Nej. Lovgivningen afhænger af din drones kategori. Droner kategoriseres som "åbne", "specifikke" og "certificerede". Hobbyflyvning falder oftest under "den åbne kategori".

Læs mere om dronekategorierne

Vil du vide mere?